DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Travel Türkiye İzmir 2015

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan “Travel Türkiye İzmir” Turizm Fuar ve Kongresi Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB ve İZFAŞ ortaklığıyla 9. kez gerçekleştiriliyor. 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında açık olacak fuara, ilimiz Diyarbakır bu yıl da katılım sağladı.
 
Diyarbakır’ın kültürel ve tarihi değerleri ile turizm potansiyelinin tanıtılacağı Travel Türkiye İzmir Fuarına bu sene; Diyarbakır Valiliği,Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası ile birlikte, ilde faaliyet gösteren Turizm İşletmeleri ve oteller katıldı.
 
Diyarbakır; İzmir Gaziemir Fuar Alanında bu yıl “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı” çalışması ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Diyarbakır Surlarının işlendiği stant tasarımıyla yer aldı. Stantta Diyarbakır’ın yöresel ürünleri gibi el sanatları sergileniyor, yöresel tatlarından pestil, badem ezmesi, Diyarbakır çöreği gibi lezzetlerin sunumu yapılıyor. Stantta ayrıca Valiliğimizce basımı sağlanan bilimsel kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin de dağıtımı yapılıyor.
 
Açılışta standı Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ziyaret etti. Stantta Vali Yardımcımız Taner Bircan tarafından karşılanan ziyaretçilere yöresel ürünlerin sunumu yapılarak turizm konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 13 Aralık 2015’e kadar açık olacak olan fuarda Diyarbakır’ın profesyonel anlamda tanıtımı için çalışmalar ve etkinlikler yapılacak.
  • travel turkey1
  • travel turkey
  • travel tur.