DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfağı Haftası 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" açılış programı Valilik, Dicle Üniversitesi ve Müdürlüğümüz tarafından İçkale Müze Kompleksi'nde yoğun bir katılımla düzenlendi.
Programda, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı öğrencileri tarafından "Geleneksel Mutfak" temsili için hazırlanan Diyarbakır kuru dolması, "Atıksız Mutfak" temsili için hazırlanan Diyarbakır cimili tatlısı ve "Sağlıklı Mutfak" temsili için hazırlanan Diyarbakır mastava aşı etkinliğe katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. 













SIFIR ATIK PANELİ
"Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde “Mutfakta Sıfır Atık” paneli düzenlendi. Panele Diyarbakır İl Müdürümüz Mehmet Sabahattin Genç, Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aytaç Coşkun, öğretim elemanları, öğrencileri ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Nesrin Savaş moderatörlüğünde gerçekleşen panele Aşçılık Programı Öğr. Gör. Cüneyt Ateş, TAŞPAKON Genel Sekreteri ve DOĞAPAFED Başkanı Araştırmacı Yazar Ali Geyik ve Executive Chef Özgür Nivan Kayacan panelist olarak katıldı. Panel kapsamında ayrıca Diyarbakırlı kadınlar tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanterinde bulunan Diyarbakır “şa’re kesme” geleneği tanıtıldı. Bu kapsamda, hem şa’re kesme geleneğinin gösterimi yapıldı hem de şehriye ile ilgili bilgiler verildi.