DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Travel Türkiye İzmir Fuarı 2018

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen ve Diyarbakır’ın partner il olarak tanıtılacağı 12. Travel Türkiye İzmir Turizm ve Kültür fuarı başladı. Fuara 38 ülke ve 48 ilden toplamda 1200’ün üzerinde katılımcı katıldı.

 

Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen İzmir Turizm Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından, Milletvekilleri, Valiler, Belediye Başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin katıldığı törenle açıldı.

 

İlimiz Diyarbakır’ın bu fuarda en iyi şekilde temsil edilmesi adına; Diyarbakır Valiliği koordinesinde, çok sayıda resmi kurum, DTSO, DTB, DESOB, TURSAB ve bu bağlamda Diyarbakır’da faaliyet gösteren dernek temsilcileri katılım sağladı.

 

Törende katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi; “Sayın Bakanım, KKTC’nin Turizm Bakanı, Sayın Valilerim, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız, İl Belediye Başkanlarımız, TURSAB’ın değerli başkanı, sektörün değerli temsilcileri, katılan yabancı delegasyonlar, hanımefendiler beyefendiler… 12.si düzenlenen Travel Türkiye Fuarında konuk il olarak katılmaktan ve Diyarbakırlılar ile siz bu ortamda olmaktan şahsım ve tüm Diyarbakır adına büyük mutluluk duyduğumu belirtiyor hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.

 

Turizm adına çok önemli gelişmelerin kazanımların yaşandığı bu dönemde bu fuarın ülkemizin turizm zenginliklerine ve Diyarbakır’ımızın tanıtımına önemli katkı ve kazanımlar sağlayacağına içtenlikle inanıyorum. Fuarda konuk il olmamızda ve katılmamızda başta Sayın Bakanım olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, TURSAB ve diğer tüm yetkililerine içtenlikle teşekkür etmek istiyorum.

 

 

“33 medeniyete ev sahipliği yapan ve görkemli geçmişiyle sizleri kucaklayan Diyarbakır’ımız adına bu fuarın önemli bir tanıtım olduğuna inanıyorum”

 

İnsanlık tarihinin başlangıcından bugüne medeniyet ve kültür havzası olan Dicle’nin bereketli kıyısında, tarihi, kültür ve medeniyet geçmişiyle 33 medeniyete ev sahipliği yapan, her adımında böylesine görkemli bir geçmişle sizleri kucaklayan Diyarbakır’ımız adına bu fuarın önemli bir tanıtım ve önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum. Çok uzun yıllar terör örgütünün gerçek güzelliklerini, zenginliklerini yok etmek istediği Diyarbakır’ın yeniden başlayan ve gerçekten ülkemiz ve dünya adına sunacağı zenginlikleri turizm perspektifinde söyleyecek ve ortaya koyacak çok büyük zenginlikleri olduğunu da paylaşmak istiyorum.

 

 

“Diyarbakır, tüm dünya için gezilmesi, görülmesi ve yaşanılması ve hissedilmesi gereken bir zenginliktir”

 

Şüphesiz ki Diyarbakır, Sayın Başkanımızın da konuşmasında dediği gibi sadece bizim için değil tüm dünya için gezilmesi, görülmesi ve yaşanılması ve hissedilmesi gereken bir zenginliktir. Tarihi, kültürel değer varlığı, inanç değerliliği ve her inancı kucaklayan hoşgörülü kimliği Diyarbakır’ın çok büyük bir zenginliğidir. Birlikte yaşamak bu topraklarda geçmişten bugüne sahip olduğumuz tüm güzellikleri bir bütün olarak ortaya koymak, kültür, tarih ve gastronomi dahil somut olmayan kültürel mirasa kadar uzanan bir zenginlik Diyarbakır’da sizleri beklemektedir. Başlayan çalışmalarımızda Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarlar Birliği 2018 Altın Elma Ödülünü alan Diyarbakır geçtiğimiz aylarda Sayın Bakanımızın Diyarbakır’a gelişiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizde yeni bir atılımı ve heyecanı paylaşmaktadır. Diyarbakır’ın tüm dünyaya sunulacak zenginlikleri adına başlayan bu süreçte, bu fuarda çok önemli bir kazanım olacaktır. Ben katılan tüm firmalarımıza bu fuarda buluşan tüm sektör temsilcilerimize şüphesiz konuk ülke Makedonya dahil Diyarbakır’ımız adına fuarın kazanımlar getirilmesini diliyor başta Sayın Bakanım olmak üzere katılan tüm değerli siz konuklara şahsım ve tüm Diyarbakırlılar adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekiler fuarda açılan çeşitli standları ziyaret etti.

  • sergi (1).jpeg
  • sergi (2).jpeg
  • _DSC3752-01.jpg
  • travel 2018 (1).jpeg
  • travel 2018 (2).jpeg
  • travel izmir 2018 (1).jpeg
  • travel izmir 2018 (2).jpeg
  • travel izmir 2018 (3).jpeg