DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

21-27 MAYIS TÜRK MUTFAĞI HAFTASI (2023)

Türk mutfak kültürü ve ürünlerimiz ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilciliklerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaya başlanacaktır.
Bu kapsamda ilimizde de kamu kurum ve kuruluşlarımız ve STK'lar işbirliğinde "Türk Mutfağı Haftası" halkımızın katılımı ile kutlanacaktır.
Türk mutfağı haftası 2023 (2).jpeg
Türk mutfağı haftası 2023.jpeg