DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI (21-27 MAYIS)

          21-27 Mayıs tarihleri Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile bu kadim kentin mutfağın hikâyesi, tüm derinliği ile uluslararası ölçekte tanıtılacaktır. Bu sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, sağlıklı Akdeniz mutfağının önemli bir temsilcisi olarak, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacaktır.

            Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı) ve Dicle Üniversitesi iş birliği ile Türk Mutfağı Haftası 21-27 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’da çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Etkinliklere tüm halkımız davetlidir.

 

PROGRAM

 

ASIRLIK TARİFLERLE TÜRK MUTFAĞI

21-27 MAYIS 2022/DİYARBAKIR

 

24 Mayıs Salı Lansman (12.00-13.30)  Hilton Garden Otel

Diyarbakır Mutfağı İle İlgili Konuşmalar, Unesco sürecinde olan 34 Tescilli Yemek ve Ürünün Tanıtımı

Ayrıca Tescil sürecinde olan 15 Yemeğin Tanıtımları

 

Panel

Diyarbakır’ın Türk Mutfağındaki Yeri (15.30) Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi

Konuşmacılar

Öğrt. Görevlisi Cüneyt ATEŞ- Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı 

Doç. Dr. Lokman TOPRAK-Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Ali GEYİK- Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı

Haşim ELKAAN- Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı 

25 Mayıs Çarşamba (16.00-18.00) Kurşunlu Cami

Türk Mutfağına Özgü Yöresel Yemek Tanıtımları

Kuru Dolma, Mehir, İçli Köfte, Cimili Tatlısı İkramları

 

26 Mayıs 2022 (16.00-18.00) Ongözlü Köprü (Diyar-ı Lezzet)

Türk Mutfağı Haftasına Özgü Yöresel Yemeklerin Tanıtım ve İkramı

Duvaklı Pilav, Mumbar Dolması, Kadayıf İkramları                                                     

 

27 Mayıs 2022 (16.00-18.00) Keçi Burcu

Ciğer Kebabı ve Çiğköfte İkramları

Burma Kadayıf.docx
Ciğer Kebabı.docx
Kuru Dolma.docx
Kibe Mumbar.docx
Duvaklı Pilav.docx
İçli Köfte.docx
Cimili Tatlısı.docx



  • PROĞRAM (1).jpeg
  • PROĞRAM (2).jpeg






  • Burma kadayıf resim.jpg
  • diyarbakır Ciğer Kebabı foto.jpg
  • Diyarbakır Cimili tatlısı foto.jpg
  • Diyarbakır Duvaklı Pilavı Foto.jpeg
  • diyarbakır içli köftesi foto.jpeg
  • Diyarbakır Kibe Mumbar Foto.jpg
  • Diyarbakır Kuru Dolması Foto.jpeg