TÜRK MUTFAĞI HAFTASI (21-27 MAYIS)
21-27 Mayıs tarihleri Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası ile bu kadim kentin mutfağın hikâyesi, tüm derinliği ile uluslararası ölçekte tanıtılacaktır. Bu sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, sağlıklı Akdeniz mutfağının önemli bir temsilcisi olarak, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacaktır.
Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı) ve Dicle Üniversitesi iş birliği ile Türk Mutfağı Haftası 21-27 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır’da çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.
Etkinliklere tüm halkımız davetlidir.
PROGRAM
ASIRLIK TARİFLERLE TÜRK MUTFAĞI
21-27 MAYIS 2022/DİYARBAKIR
24 Mayıs Salı Lansman (12.00-13.30) Hilton Garden Otel
Diyarbakır Mutfağı İle İlgili Konuşmalar, Unesco sürecinde olan 34 Tescilli Yemek ve Ürünün Tanıtımı
Ayrıca Tescil sürecinde olan 15 Yemeğin Tanıtımları
Panel
Diyarbakır’ın Türk Mutfağındaki Yeri (15.30) Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi
Konuşmacılar
Öğrt. Görevlisi Cüneyt ATEŞ- Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı
Doç. Dr. Lokman TOPRAK-Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Ali GEYİK- Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı
Haşim ELKAAN- Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı
25 Mayıs Çarşamba (16.00-18.00) Kurşunlu Cami
Türk Mutfağına Özgü Yöresel Yemek Tanıtımları
Kuru Dolma, Mehir, İçli Köfte, Cimili Tatlısı İkramları
26 Mayıs 2022 (16.00-18.00) Ongözlü Köprü (Diyar-ı Lezzet)
Türk Mutfağı Haftasına Özgü Yöresel Yemeklerin Tanıtım ve İkramı
Duvaklı Pilav, Mumbar Dolması, Kadayıf İkramları
27 Mayıs 2022 (16.00-18.00) Keçi Burcu
Ciğer Kebabı ve Çiğköfte İkramları
Burma Kadayıf.docx
Ciğer Kebabı.docx
Kuru Dolma.docx
Kibe Mumbar.docx
Duvaklı Pilav.docx
İçli Köfte.docx
Cimili Tatlısı.docx